Za mjere aktivne politike zapošljavanja 358 milijuna kuna

Bez autora
Mar 27 2012

Za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja u 2012. godini Vlada je u državnom proračunu osigurala 358 milijuna kuna, što je 27 posto više nego u prošloj godini. HZZ zaprima zahtjeve od 6. ožujka, a mjere se odnose na potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i javne radove. Lani je tim mjerama u Osječko-baranjskoj županiji bilo obuhvaćeno 4027 osoba. Poslodavcima, obrazovnim ustanovama i nezaposlenima bilo je isplaćeno oko 40 milijuna kuna.

Za mjere aktivne politike zapošljavanja 358 milijuna kunaZa provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja u 2012. godini Vlada je u državnom proračunu osigurala 358 milijuna kuna, što je 27 posto više nego u prošloj godini.

Istaknuto je to u Osijeku na predstavljanju mjera Nacionalnog plana zapošljavanja, u organizaciji osječkog regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i osječke područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

HZZ zaprima zahtjeve od 6. ožujka, a mjere se odnose na potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i javne radove. Lani je tim mjerama u Osječko-baranjskoj županiji bilo obuhvaćeno 4027 osoba.

Poslodavcima, obrazovnim ustanovama i nezaposlenima bilo je isplaćeno oko 40 milijuna kuna, rekao je voditelj Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja osječkog HZZ-a Miroslav Vanek.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik